Ja się dziś wybieram ale dojadę na kiełbaski ponieważ do 22 pracuje.
[O2FL] Czy te głośniki ALPINE (foto) będą pasowały do OC II
Zwiń
X
-
[O2FL] Czy te głośniki ALPINE (foto) będą pasowały do OC II
Witam,
dostałem w prezencie używane głośniki Alpine model SCS 1756 i mam pytanie czy będą pasowały od Octavii II FL – mam obecnie radio Swing oraz głośniki fabryczne.
Chętnie bym je zamontował do przednich drzwi, tylko proszę o podpowiedź znawców CA czy:
- będą pasowały wymiarami ( głośniki główne oraz wysokotonowe) – czy zmieszczą się ?
- czy ich parametry ( patrz zdjęcie poniżej ) będą odpowiednie do współpracy ze Swingiem ?
- no i na koniec pytanie czy taka nowa konfiguracja zagra lepiej niż na fabrycznych?
Jeszcze informacja od poprzedniego właściciela - te głośniki leżały nieużywane w domu w szafie ok.7-8 lat; mam nadzieję, że to ich nie dyskwalifikuje.Załączone pliki- 2013_11_11_20_01_46_dsc08763__galeria_fotografii_usugi_windows_live_660x441_108.jpg (188,7 KB, 759 odsłon)
- dsc08761_400x384_146.jpg (150,6 KB, 759 odsłon)
- dsc08759_660x310_133.jpg (175,1 KB, 759 odsłon)
- dsc08757_630x284_799.jpg (173,5 KB, 759 odsłon)
- dsc08755_640x600_450x422_400x375_153.jpg (177,9 KB, 759 odsłon)
-
P&p pasować nie będą ( do niskośredniotonowych potrzebne będą dystanse montażowe np. POWE dla Golfa V - przejście z fabrycznych 200mm na 165mm; wysokotonowce też trzeba będzie rzeźbić ).
Swing powinien dać radę je napędzić ( mają 40 W RMS ), ale w stosunku do ori to szału bym się nie spodziewał. Moim zdaniem za dużo zachodu z wymianą w stosunku do zysku ( chyba, że przy okazji zrobisz wytłumienie ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Hmm, to szkoda ->myślałem, że sobie polepszę dźwięk - no ale pewnie "gra nie warta świeczki".
Mam jeszcze w takim razie następujące pytania:
1). a jak sprawdzić/podłączyć w domu do sprzętu grającego - tj. bez auta - czy w ogóle grają po tym 8 letnim leżakowaniu w szafie ? bo wiedząc, że są sprawne mógłbym je sprzedać komuś komu będą pasować wymiarowo.
2). Na kartonie jest cena = 500 zł z przed ok.8 lat - pytanie jeśli są sprawne to ile mogą być warte?
3). w takim razie muszę poczytać wątek jakie głośniki są tu polecane; myślę, że przeznaczę na to ok. 400-500 zł ( nie wliczając w to wartości wygłuszenia); jeszcze nie udało mi się niestety posłuchać muzy w aucie z wygłuszonymi drzwiami
Komentarz
-
-
sonic, posłuchaj rady kowal 2002, i zajmij się najpierw stworzeniem głosnikom odpowiedniego środowiska pracy;
1. najpierw wytłumienie drzwi i panele pod głosniki;
2. dopiero po realizacji pkt. 1 zabieraj sie do wymieniania głosników;
bez realizacji pkt. 1 sam pkt 2 to pieniądze wyrzucone w błoto.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6sonic, posłuchaj rady kowal 2002, i zajmij się najpierw stworzeniem głosnikom odpowiedniego środowiska pracy;
1. najpierw wytłumienie drzwi i panele pod głosniki;
2. dopiero po realizacji pkt. 1 zabieraj sie do wymieniania głosników;
bez realizacji pkt. 1 sam pkt 2 to pieniądze wyrzucone w błoto.
Ale czy moglibyście się odnieść, niezależnie od tego ,do moich 3 pytań powyżej ?
Komentarz
-
Komentarz